w.v.t.t.k.

Op veel agenda's komt het agendapunt 'Wvttk' voor. Dit agendapunt geeft de deelnemers de mogelijkheid om nieuwe gespreksonderwerpen aan de orde te brengen. Wvttk geeft de deelnemers veel flexibiliteit. Nadeel is dat er vrij plotseling nieuwe onderwerpen worden aangesneden. De deelnemers kunnen zich daarop niet goed voorbereiden. Het onderwerp kan daarom niet effectief en doelgericht besproken worden.
Bron: http://www.notuleren.nl/ec/wvttk.asp.

Oftewel, dit is onze eigen meltin'pot. Hier vieren we onze lusten bot, onze bevliegingen, passies en gektes. We schrijven het van ons af zogezegd. Dan is het uit ons systeem en moeten jullie maar zien wat je ermee doet.
 
14 juli 2017 - EGALITÉ (F. et L.) OF VIVE LA DIFFÉRENCE?

Mensen komen nu eenmaal niet in standaarduitvoeringen van S, M, L, XL en XXL. Er zijn kleine hittepetitjes waar alles klein en fijn is, maar er zijn zat hittepetitjes met ronde heupen en stevige billen. Soms met een buikje, soms ook niet. Er zijn medium sized dames met een langer dan gemiddeld bovenlijf, appelvormige dames met een oversized boezem, enz. Er zijn lange lijzen met een athletisch figuur, maar ook forse dames met een echt rubenslijf. Jeetje, wat een openbaring, we zijn allemaal verschillend, hoera!

Mensen zijn uniek, confectie is standaard. Onze oplossingen
Confectiekleding is gebaseerd op standaarden en schaalt gelijkelijk op naar de grotere maten, op alle punten tegelijk. Ben je langer, dan zal je ook wel dikker zijn met grote heupen en vollere boezem. Eigenlijk klopt daar niks van. Toch zal je als consument daar mee moeten doen.
Art & Casey probeert daar slim mee om te gaan door veel meer variatie te bieden dan de meeste kledingboutiques; we bieden merken en stijlen uit heel Europa aan zodat we voor elk lichaamstype geweldige items hebben. Voor kleine hittepetitjes, lange lijzen, volronde appeltjes, romige peertjes, en dus ook voor jou!

Elk merk schaalt de kledingmaatboog op zijn eigen manier op en een Zuid Europees merk denkt nu eenmaal anders over lengte dan een scandinavisch label. Bij de germanen komt de typische ‘boerendochter’’ bouw nu eenmaal vaker voor dan bij de vikingen.  Merken houden rekening mee met de typische lichaamsbouw uit het land van herkomst.

Ook bieden we een breed scala van stijlen aan; de typische scandinavisch cleane ‘tuniekenlook’ is geweldig voor al die lange scandinavische dames met een jongensachtig figuur, maar staat toch echt niet elegant bij een dames met volle rondingen en smalle taille.  Maar die zullen waarschijnlijk wel de rondingen op de juiste plaats hebben om een vintage achtige jurk mooi te vullen.
En dan dacht je dat je er was. Nee dus, want de juiste kleur en print maakt een groot verschil. Rood is een mooie kleur, maar niet verstandig als je op je wangen last hebt van couperose. Zachte pasteltintjes kunnen een gezicht totaal flets maken, terwijl krachtige kleuren de uitstraling juist lekker pittig kunnen maken. Dus kopen wij heel veel verschillende kleuren en prints in. Zodat er altijd wel iets leuks is voor ‘zomertypes, wintertypes, herfst en voorjaartypes’.

Leuk dat we zoveel mogelijkheden hebben om verschillende lichaamstypes en kleurentypes te kunnen kleden. Maar in de webwinkel mag je dat allemaal zelf uitzoeken. Da’s lang niet altijd eenvoudig.

Persoonlijk advies in de winkels en in de webwinkel
Ok,  bij Art & Casey kan je altijd lekker langskomen in één van onze 6 winkels voor advies ter plekke en dat is fijn. In de webwinkel kan je de ‘paskamerfunctie’ gebruiken, thuis iets uitzoeken en daarna in de winkel komen passen.

Maar woon je wat verder weg en wil je advies hebben via de webwinkel? Kan ook! Bel en mail ons gewoon als je hulp nodig hebt. Stuur een fotootje door, geef je lichaamsmaten door, vertel welke kledingmaten je normaal draagt en we gaan ook in de webwinkel ons best doen om het juiste kledingstuk en kleur voor je te selecteren.
 

14 Mei 2016 - World Fair Trade Day 

In de week van 7-14 mei 2016 heeft Art & Casey een speciale shop-in-shop ingericht in onze winkel in Delft met alleen maar ecologische en fair trade merken. Merken als Komodo, People Tree, Mademoiselle Yeye, Skunk Funk, El Naturalista.
 
Op zaterdag 14 mei tijdens World Fair Trade Day kunnen onze klanten genieten van ecologische bietenburgers en fair trade koffie. En draaien we natuurlijk de hele dag eighties vinyl want dat is helemaal ons ding, Duran Duran, Simple Minds, Tears for Fears,  je weet wel. Ethisch is zo eighties!
 

2 april 2016 -  LEVENDE ETALAGEDAG DELFT 


23 oktober 2015 -  BURGER BAR UTRECHTOverdag goed bezig geweest met een quioia salade van de Appie. Je maakt deel uit van de nieuwe wereld, onderdeel van de nieuwe generatie bewuste consumenten die niet klakkeloos alles maar naar binnen schuift. Hoogwaardige voedingsvezels, vegeratisch, je voelt je een beter mens worden met elke hap. Bovendien echt lekker en met 35% korting wat wil je nog meer? En dan 's avonds even snel wat eten in Utrecht. Burgertje, bijna 300 gram puur iers vlees voor slechts Euro 5,95. Echt lekker, vers gemaakt. Piepklein tentje en helemaal afgeladen vol met hipsters en jongeren. Leuk. Voel me weer helemaal één met de tijdgeest. 

Da's de ellende met de tijdgeest, hij is er wel, maar je kan hem niet zien, maar soms heb ik het vermoeden dat er niet één is, maar meerdere en dat ze het echt niet eens met elkaar zijn. Doet verder niets af de salade en de burger trouwens. Die hadden eerst wat discussie met elkaar, maar kwamen er uiteindelijk prima uit met elkaar.  
 


2 oktober 2015 - ALL DRESSED UP BUT NO TIME TO GO

En toen werd het alweer oktober en langzamerhand sloeg de realiteitszin toe. Uw geliefde tekstschrijver holt al maanden verdwaasd achter het losgeslagen racepaard aan met de illustere naam  ‘’Arretezmondejeveuxdebarquer’ hetgeen in het Frans zoveel betekent als ‘we doen er even een webwinkel bij’ en komt langzamerhand tot het besef dat ondernemerschap moeilijk samengaat met een bloeiend cultureel privé-leven . Geen burata op een ciabatta, geen dromerige zonsondergangen en lome zomerzondagen, werken kreng!
 
Daar heeft u als oplettende lezer natuurlijk geen boodschap aan. U wilt genieten, nu meteen en keihard. U grijpt het leven bij de strot en knijpt daar elke druppel plezier uit. U bent nietsontziend en meedogenloos. Een pure levenskunstenaar. Wat is er de vestigingssteden van Art & Casey te doen! Feed me! En natuurlijk wilt u uw eigen ervaringen delen, want waar doe je anders al die moeite anders voor? Dus zaten we te denken, komt dat eigenlijk even mooi uit.
 
Stuur uw beste, mooiste en lekkerste stadservaringen uit ‘onze’ vestigingssteden (dus Rdam, Delft, Den Haag, Leiden, Gouda en Utrecht)  in tekst en/of beeldvorm, en elke maand kiezen wij de mooiste verhalen uit die wij zullen plaatsen in onze city blog. Uw beloning, eeuwige roem, bewondering alom en een aardigheidje uit onze collectie. 
 
Zo, de bal ligt aan uw kant. Kunnen wij weer achter dat paard aan. Yihaw, cowboy!
 

23 september 2015 - EVENEMENTENPROGRAMMA VESTIGINGSSTEDENZou het niet prachtig zijn als wij elk seizoen een sprankelend stuk zouden schrijven over de leukste evenementen die georganiseerd worden in de steden waar we gevestigd zijn? Over hippe, culturele hotspots, schattige kleine rustoases en vergezichten, lunches van rustieke steenoven gebakken ciabatta’s met smeuïge burata, zonovergoten tomatensalsa en handgefilterde olijfolie.

Dacht het wel.

Dus dat gaan we doen.
 

23 september 2015 - ECO + FAIR TRADE FILOSOFIEArt & Casey heeft een behoorlijk aantal ecologische en fair trade merken in de collectie. Omdat ze superleuke kleding hebben. En eigenlijk heel betaalbaar zijn. We worden er gewoon blij van.

Dat zou genoeg kunnen zijn, maar we vinden het zo zielig en een beetje oneerlijk voor al die merken als we ze verkopen zonder ze ook maar een beetje credit en aandacht te geven voor alle moeite die ze hebben gedaan om een betere wereld te realiseren. Jij vindt het toch ook niet leuk als je na uren zwoegen in de keuken ziet dat je tafelgenoten de boel in 3 minuten naar binnen schrokken om daarna meteen uit te gaan buiken voor de televisie? Nou dan! Dus gaan we de komende maanden in deze blog de loftrompet laten schallen voor onze eco en fair trade merken.

En als jullie dan gewoon die leuke spullen blijven kopen, wordt de wereld niet alleen een klein stukje mooier, maar ook beter. O ja, voor onze eco en fair trade filosofie verwijzen wij graag naar de onderstaande uitspraak van onze chief sustainabillity manager. 


 september 2015 - HET DUIVELSE DILEMMA VAN DE DAMES MET DE RONDE HEUPEN EN DE VOLLERE BOEZEM.
 

Oftewel, hoe omschrijf je dat een bepaald type jurk geweldig is voor een zeker lichaamstype? De aandachtige en geduldige lezer wordt in deze verhandeling over een levensgevaarlijk hobbelig bergpad geleid met meteen aan de linkerzijde de gapende kloof der onvrede met ver in de diepte het in brokstukken uiteengevallen, besmeurde en beschimpte standbeeld van de boodschapper. Iets verderop aan de rechterzijde passeren we dan de ziedende afgrond van de ontkenning die we oversteken via een half vergane houtje touwtje hangbrug.  In het geval dat we dit overleven,  moeten we ons daarna een weg zien te banen door het oerwoud van taalkundige blunders met de zompige poelen van conceptuele misverstanden. Daarna pauzeren we voor een snelle lunch in het restaurant der smaakverschillen om dan uiteindelijk door de ronde, weldadige, en zacht glooiende heuvelen der heerlijkheid thuis te komen in de vallei der koningen.
 
Dames, het glas is halfvol. Rubens had gelijk, Marylin Monroe is de ultieme vrouw (maatje 42 zeker). Daar waar uw nederige reisgids in de webwinkel schrijft, deze jurk is bijzonder geschikt voor dames met ronde heupen en stevige boezem duiden wij op een jurk die de ronde vrouwelijke vormen eer aandoet (alle mannen staan nu op en klappen uitgelaten, joelen en gooien de baby’s in de lucht) en tegelijkertijd voldoende ruimte in zich heeft om de meeste curves & handles met de mantel der liefde te bedekken (alle vrouwen klappen nu en gooien hun man bij het vuil).
 
U bent er nog?! Rubensvrouwen? Afgeschoten. Peerfiguur? Neergesabeld! Dames met een maatje meer? Verdronken! Een kilootje te veel? In koele bloede omgebracht! Love handles? Eerst gewurgd, daarna opgehangen, overgoten met benzine en verbrand. Zadeltassen? Doodgestoken met een lepel (‘because it hurts more!’).
 
U bent er nog steeds? Gelukkig maar, maar wij zijn even weg. Op zoek naar meer jurken voor onze dames met de ronde heupen en de vollere boezem. Tot snel!

 

  23 september 2015
 
Als je van een leuk liedje houdt, klik dan deze eens aan.