styling blog

14 juli 2017 - EGALITÉ (F. et L.) OF VIVE LA DIFFÉRENCE?

Mensen komen nu eenmaal niet in standaarduitvoeringen van S, M, L, XL en XXL. Er zijn kleine hittepetitjes waar alles klein en fijn is, maar er zijn zat hittepetitjes met ronde heupen en stevige billen. Soms met een buikje, soms ook niet. Er zijn medium sized dames met een langer dan gemiddeld bovenlijf, appelvormige dames met een oversized boezem, enz. Er zijn lange lijzen met een athletisch figuur, maar ook forse dames met een echt rubenslijf. Jeetje, wat een openbaring, we zijn allemaal verschillend, hoera!

Mensen zijn uniek, confectie is standaard. Onze oplossingen
Confectiekleding is gebaseerd op standaarden en schaalt gelijkelijk op naar de grotere maten, op alle punten tegelijk. Ben je langer, dan zal je ook wel dikker zijn met grote heupen en vollere boezem. Eigenlijk klopt daar niks van. Toch zal je als consument daar mee moeten doen.
Art & Casey probeert daar slim mee om te gaan door veel meer variatie te bieden dan de meeste kledingboutiques; we bieden merken en stijlen uit heel Europa aan zodat we voor elk lichaamstype geweldige items hebben. Voor kleine hittepetitjes, lange lijzen, volronde appeltjes, romige peertjes, en dus ook voor jou!

Elk merk schaalt de kledingmaatboog op zijn eigen manier op en een Zuid Europees merk denkt nu eenmaal anders over lengte dan een scandinavisch label. Bij de germanen komt de typische ‘boerendochter’’ bouw nu eenmaal vaker voor dan bij de vikingen.  Merken houden rekening mee met de typische lichaamsbouw uit het land van herkomst.

Ook bieden we een breed scala van stijlen aan; de typische scandinavisch cleane ‘tuniekenlook’ is geweldig voor al die lange scandinavische dames met een jongensachtig figuur, maar staat toch echt niet elegant bij een dames met volle rondingen en smalle taille.  Maar die zullen waarschijnlijk wel de rondingen op de juiste plaats hebben om een vintage achtige jurk mooi te vullen.
En dan dacht je dat je er was. Nee dus, want de juiste kleur en print maakt een groot verschil. Rood is een mooie kleur, maar niet verstandig als je op je wangen last hebt van couperose. Zachte pasteltintjes kunnen een gezicht totaal flets maken, terwijl krachtige kleuren de uitstraling juist lekker pittig kunnen maken. Dus kopen wij heel veel verschillende kleuren en prints in. Zodat er altijd wel iets leuks is voor ‘zomertypes, wintertypes, herfst en voorjaartypes’.

Leuk dat we zoveel mogelijkheden hebben om verschillende lichaamstypes en kleurentypes te kunnen kleden. Maar in de webwinkel mag je dat allemaal zelf uitzoeken. Da’s lang niet altijd eenvoudig.

Persoonlijk advies in de winkels en in de webwinkel
Ok,  bij Art & Casey kan je altijd lekker langskomen in één van onze 6 winkels voor advies ter plekke en dat is fijn. In de webwinkel kan je de ‘paskamerfunctie’ gebruiken, thuis iets uitzoeken en daarna in de winkel komen passen.

Maar woon je wat verder weg en wil je advies hebben via de webwinkel? Kan ook! Bel en mail ons gewoon als je hulp nodig hebt. Stuur een fotootje door, geef je lichaamsmaten door, vertel welke kledingmaten je normaal draagt en we gaan ook in de webwinkel ons best doen om het juiste kledingstuk en kleur voor je te selecteren.
 

23 september 2015 - HET DUIVELSE DILEMMA VAN DE DAMES MET DE RONDE HEUPEN EN DE VOLLERE BOEZEM.
 

Oftewel, hoe omschrijf je dat een bepaald type jurk geweldig is voor een zeker lichaamstype? De aandachtige en geduldige lezer wordt in deze verhandeling over een levensgevaarlijk hobbelig bergpad geleid met meteen aan de linkerzijde de gapende kloof der onvrede met ver in de diepte het in brokstukken uiteengevallen, besmeurde en beschimpte standbeeld van de boodschapper. Iets verderop aan de rechterzijde passeren we dan de ziedende afgrond van de ontkenning die we oversteken via een half vergane houtje touwtje hangbrug.  In het geval dat we dit overleven,  moeten we ons daarna een weg zien te banen door het oerwoud van taalkundige blunders met de zompige poelen van conceptuele misverstanden. Daarna pauzeren we voor een snelle lunch in het restaurant der smaakverschillen om dan uiteindelijk door de ronde, weldadige, en zacht glooiende heuvelen der heerlijkheid thuis te komen in de vallei der koningen.
 
Dames, het glas is halfvol. Rubens had gelijk, Marylin Monroe is de ultieme vrouw (maatje 42 zeker). Daar waar uw nederige reisgids in de webwinkel schrijft, deze jurk is bijzonder geschikt voor dames met ronde heupen en stevige boezem duiden wij op een jurk die de ronde vrouwelijke vormen eer aandoet (alle mannen staan nu op en klappen uitgelaten, joelen en gooien de baby’s in de lucht) en tegelijkertijd voldoende ruimte in zich heeft om de meeste curves & handles met de mantel der liefde te bedekken (alle vrouwen klappen nu en gooien hun man bij het vuil).
 
U bent er nog?! Rubensvrouwen? Afgeschoten. Peerfiguur? Neergesabeld! Dames met een maatje meer? Verdronken! Een kilootje te veel? In koele bloede omgebracht! Love handles? Eerst gewurgd, daarna opgehangen, overgoten met benzine en verbrand. Zadeltassen? Doodgestoken met een lepel (‘because it hurts more!’).
 
U bent er nog steeds? Gelukkig maar, maar wij zijn even weg. Op zoek naar meer jurken voor onze dames met de ronde heupen en de vollere boezem. Tot snel!